KONTAKT SADA!


Dodajte: # 2 Guohong Road, industrijski park obojenog metala, grad Shishan, Nanhai Distrikt, Grad Foshan, provincija Guangdong, Kina

Tel: + 86-757-81792001

Fa x: + 86-757-81792002

M ( whatsapp ): + 86-18825982330

E-mail: 19@zl-alu.comChinalco će povećati svoje ulaganje u projekat Gvineje Boksita najmanje 60 godina
Jun 12, 2018

Chinalco će povećati svoje ulaganje u projekat Gvineje Boksita najmanje 60 godina


Hong Kongski mediji tvrde da je Chinalco grupa počela da organizuje projekat boksita iz Gvineje. Kompanija je 10. decembra objavila da je njena hčerinska kompanija "Chinalco Hong Kong", koja je u potpunosti u vlasništvu, predložila da isplati 163,8 miliona dolara kako bi dodatno povećala ulaganje u Gvinein projekat Boffa boksita. Očekuje se da će se projekat započeti sa investicijama do kraja 2019. godine sa periodom oporavka ulaganja od oko 9 godina (uključujući i infrastrukturni period).

Prema finansijskoj mreži Head Hongkonga 11. juna, kompanija je prvobitno procenila da ukupna kapitalna ulaganja u gotovinu koja su uložena u tri zajednička ulaganja u projektu Boffa, uključujući mine, luke i šargarepe, neće premašiti 163,8 miliona dolara, uključujući kapital za rudarske kompanije. Injektira ne više od 142 miliona dolara, ubrizgava ne više od 19 miliona dolara u luku i ubrizgava ne više od 3 miliona američkih dolara u kompaniju za brodove.

Rudarska oblast projekta Boffa se nalazi na sjeveroistoku glavnog grada Bofe u Gvineji i podijeljena je na dvije severne i južne rudarske oblasti površine 599 kvadratnih kilometara i 658 kvadratnih kilometara. Projekat uključuje oko 706 miliona dolara u fondove, a sredstva se uglavnom investiraju u izgradnju relevantnih rudnika, luka i lakšeg transporta. Tri zadatka će se obavljati istovremeno. Pojedini investicioni subjekti biće uspostavljeni da bi preuzeli poslove i zajednički služili razvoju i funkcionisanju projekta Boffa.

Prema ranijim istraživanjima i analizama kompanije, Boffa projekat može da koristi oko 175 miliona tona rezervi resursa, od čega je sadržaj glinice oko 39,1%, a sadržaj silicijuma je oko 1,1%. Procjenjuje se da se očekuje da će deponij boksita u rudarskom području Boffa trajati najmanje 60 godina, a projekat će se završiti nakon iscrpljivanja resursa. Kompanija je navela da će većinu boksita proizvedenih ovim projektom Grupa koristiti za proizvodnju, uglavnom za preduzeća u Gruziji u Guangksiju i Šandongu.

Chinalco i vlada Gvineje potpisali su 31. oktobra prošle godine sporazum da će Chinalco preduzeti eksploataciju 131 boksitnog projekta u Bokojskoj regiji Gvineje. Prema ugovoru, Chinalco će završiti studiju izvodljivosti projekta boksita u roku od šest mjeseci.

Ujutru 8. juna, Gvinejsko lokalno vrijeme, Aluminijumska korporacija Kine, Kina Aluminium Hong Kong Co., Ltd. i vlada Gvineje potpisali su sporazum o rudarstvu projekta Boffa u glavnom gradu Gvineje Conakry, obilježavajući razvoj globalne strategije China Aluminum. Na putu je otvoreno novo putovanje.

Podrazumijeva se da Gvineja ima bogate mineralne resurse i ima najveće svjetske rezerve boksitnih resursa. Rudarstvo je jedan od glavnih stubova ekonomskog i društvenog razvoja u Gvineji. Chalco je vodeća kompanija u kineskoj industriji obojenih metala i posvećena je postanju svetske kompanije sa globalnom konkurentnošću. Takođe je jasno naznačio svoj cilj internacionalizovanog poslovnog planiranja u 13. Petogodišnjem planu.

Chinalco je 31. oktobra 2016. godine potpisao okvirni sporazum o saradnji sa gvinejskom vladom i gvinejskom nacionalnom rudarskom kompanijom na razvoju i saradnji sa blokom Boffa. Od tada su dvije strane prošle kroz nekoliko rundi pregovora i konačno postigle zrelog uslova za potpisivanje sporazuma o rudarstvu projekta Boffa.

Chinalco će uložiti u projekat Boffa Chinalco Hong Kong kroz svoju investicionu i finansijsku platformu u Hong Kongu, potpisati ugovor sa vladom Gvineje u ime Chinalcaa i izgraditi rudarske kompanije, luke i barže u Gvineji, u potpunosti saglasnost sa međunarodnim praksama. Model rada globalnog upravljanja tržištem osigurava stabilno i kontinuirano snabdevanje kineskim resursima aluminijuma boksita. U skladu sa sporazumom o rudarstvu projekta Boffa o razvoju i funkcionisanju projekta Boffa, gvinejska vlada obećala je da će pružiti odgovarajuću zaštitu u smislu lokalnih politika, životne sredine, zdravstva, zdravlja i sigurnosti, finansija, računovodstva, poreza i carinskih propisa i nakon stupanja na snagu sporazuma o rudarstvu, Proglašen kao zakon u Gvineji, efikasno štiti investicione interese Kineskog aluminijuma.

Potpisivanje Sporazuma o rudarstvu projekta Boffa je glavna mjera koja je preduzela China Aluminium da odgovori na nacionalnu inicijativu "Jedan pojas i jedan put", implementira globalni razvojni izgled, poboljšava sposobnosti održivog razvoja kompanije i dobija stabilne visoko kvalitetne proizvode u inostranstvu resursi boksita. Strateški značaj. Istovremeno, potpisivanje sporazuma takođe je pozitivno doprinijelo promovisanju ekonomskog i socijalnog razvoja u Gvineji i promovisanju uspostavljanja dugoročnog strateškog partnerstva između dve zemlje.


Par: Tržište aluminijuma je teško promijeniti

Sljedeći: Cijene aluminijuma porasle su u drugom tromjesečju ili su nastavile dalje

在线客服